Werkverlichting

INFORMATIE LED WERKLAMPEN
Led werkverlichting is verkrijgbaar als breedstralers, verstralers of lightbars. Vaak wordt een combinatie gemaakt van breedstralers en verstralers aan de voorzijde van het voertuig, of er wordt gekozen voor een led lightbar in combobeam uitvoering.  Dit is een led lightbar waarvan de binnenste reflectoren zijn uitgevoerd als verstralers, terwijl de buitenste reflectoren zijn uitgevoerd als breedstraler. Aan de achterzijde wordt meestal een breedstraler / werklamp gemonteerd die vervolgens wordt aangesloten op de achteruitrijverlichting. Dit zie je bijvoorbeeld veel op trucks, vrachtauto’s, opleggers, aanhangwagens en werkbussen. Alle led werklampen en lightbars hebben een sterke aluminium behuizing, waardoor ze wel tegen een stootje kunnen. Voor het echte ruige werk, denk hierbij aan bijvoorbeeld de bosbouw, rallysport, 4x4 of Dakar, leveren wij speciale heavy duty producten voor professioneel gebruik. De led light bars zijn verkrijgbaar in 1-row en 2-row uitvoering en de montagepunten zitten aan de onderzijde / achterzijde of aan de zijkanten. E.e.a. is afhankelijk van het model. LED werklampen / werkverlichting wordt veel toegepast in de agrarische sector, de transportsector en de scheepvaart. Je ziet ze dan ook steeds meer op verreikers, graafmachines, tractoren, shovels, combines, trucks, vrachtauto’s, opleggers, aanhangwagens, jachtschepen, etc... De standaard halogeenlampen worden steeds meer vervangen door LED werklampen vanwege de grote voordelen.
 

VEEL VOORKOMENDE VRAGEN
Vraag:
Wat zijn de voordelen van een led werklamp t.o.v. een traditionele werklamp met halogeenlamp?
Antwoord:

Een led werklamp heeft een veel hogere lichtopbrengst dan een halogeenlamp, dit komt omdat bij een led werklamp  alle energie wordt omgezet in licht.
Een led werklamp verbruikt daardoor veel minder stroom dan een traditionele halogeenlamp.
Het contrast van led werkverlichting is veel beter dan van halogeenverlichting en daardoor veel minder vermoeiend voor de ogen.
Het bereik van led werkverlichting is veel groter dan die van halogeenlampen.
Led werkverlichting geeft mooi helder wit licht, dit in tegenstelling tot halogeenverlichting.
Led verlichting is veel duurzamer dan halogeenverlichting en gaat veel langer mee.
Goede led werkverlichting verhoogt de veiligheid in uw omgeving.

Vraag:
Is er ook werkverlichting verkrijgbaar op 48 volt?
Antwoord:
Ja, bijna alle led werkverlichting zijn van het type multi-voltage en geschikt voor 12v, 24v of 48v. Meer informatie hierover vind u terug in de specificaties van het betreffende product.

Vraag:
Welke verlichting moet ik precies gebruiken:
Antwoord:
Dat is sterk afhankelijk van de toepassing. Wilt u bijvoorbeeld een grote oppervlakte verlichten dan kunt u het beste kiezen voor een breedstraler. Wilt u daarin tegen juist over een grote afstand licht, dan kunt u beter kiezen voor een verstraler. Als werkverlichting wordt vaak een combinatie van beide gemaakt of gekozen voor een led light bar in combobeam uitvoering. Als achteruitrijverlichting op trucks, vrachtauto’s, opleggers en aanhangwagens wordt vaak gekozen voor een 18watt, 27watt of 48watt breedstraler.

Vraag:
Zijn de werklampen en led lightbars schokbestendig?
Antwoord:
Ja alle led werklampen en led lightbars zijn schok- en waterbestendig. IP67, IP68 of IP69. E.e.a. is afhankelijk van de uitvoering. Meer informatie hierover vind u terug in de specificaties van het product

Vraag:
Waar zijn jullie gevestigd?
Antwoord:
Wij zijn gevestigd in Almelo, Overijssel, Nederland.

Vraag:
Welke led chips zitten er in de lightbars?
Antwoord:
In al onze producten zijn hoogwaardige led chips verwerkt van Cree, Epistar, Osram of Philips. Dit zijn de topmerken onder de leds.

MUDLIGHT Nederland heeft een zeer groot assortiment led werkverlichting. Alle producten worden uit voorraad geleverd. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunnen wij u vrijblijvend van advies voorzien. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Bekijk nu ons assortiment.